Image

De versies

The Cleaning System is beschikbaar in een standalone en een multi-user versie voor maximaal vijf gelijktijdige gebruikers. In de TCS multi-user versie werken de gelijktijdige gebruikers best op één Windows 10 server.

Het beheer van meerdere gebruikers en de back-up van de verschillende databases verloopt eenvoudiger op één server. Als dit niet mogelijk is, bv mobiele gebruikers, of instellingen die niet in één actief netwerk staan, moet enkel de licentiesleutel gedeeld worden. Plaats dan de toepassing en de eigen data op het toestel van de gebruikers.

Drie gelijkaardige versies

Modules in TCS

Opmeten van gebouwen
 • Light versie: bouwtekeningen in JPG opmeten
 • Standaard versie: bouwtekeningen in JPG opmeten ( of wij leveren de tekening kant-en-klaar aan)
 • Professionele versie: bouwtekeningen in JPG opmeten en DXF tekeningen automatisch opmeten van de polylijnen van de aparte ruimten
Calculatie werktijd schoonmaak
 • Light versie: maximaal 1.000 ruimten in één dossier
 • Standaard versie: onbeperkt aantal ruimten in één dossier
 • Professionele versie: onbeperkt aantal ruimten in een onbeperkt aantal aparte dossiers te bewerken.
  Elk dossier calculeert met één of een aparte bibliotheek van standaardruimten en aparte kengetallen.

De calculatie kan met vijf variaties simultaan bv. de seizoenen of alternatieven simuleren.
Gebruik deze varianten ook om verschillende weekverdelingen van de schoonmaak te beheren.

Werkverdeling
 • Light versie: maximaal 1.000 ruimten in één dossier, met maximaal 20 werkzones
  Er is geen werkverdeling beschikbaar voor de aparte weekdagen.
 • Standaard versie: onbeperkt aantal ruimten in één dossier, met maximaal 20 werkzones
 • Professionele versie: onbeperkt aantal ruimten in onbeperkt aantal aparte dossiers

De werkplannen verdelen het gebouw in zones met ruimten die in een bepaald tijdsbestek gepoetst worden en ze verdelen ook de schoonmaak volgens het soort werk.
Maak dus aparte werkplannen voor de machines, glaswerk, studentenjobs, uitbesteding edm.

Kwaliteitscontrole schoonmaak en extra inventarisatie van de ruimten
 • Light en Standaard versies: enkel Kwaliteitscontroles en geen Hygiënemetingen
 • Professionele versie: voor de kwaliteitsinspectie van ruimten is ook een module voor Hygiënemeting met ATP toestel beschikbaar. De ruimten bevatten de specifieke contactpunten voor deze metingen.

Alle versies beschikken over alle selectiemogelijkheden om kwaliteitsinspecties op te stellen. Alle kwaliteitsinspecties werken met de AQL’s van het kwaliteitsniveau van hun ruimten, bevatten de tolerantiewaarden van de ISO EN 13549.
Voer dus inspecties uit volgens een kalender en krijg zo een zicht op de resultaten van de schoonmaakmethodes.

Elke versie van TCS laat ook toe om gepersonaliseerde inventaris- en controleformulieren op te stellen.

iDEX voor kwaliteitsinspecties

Voor alle versies zijn een onbeperkt aantal kwaliteitsinspecteurs mogelijk. De beperking bestaat enkel voor het aantal ruimten en werkzones.

De formulieren voor aanvullende inventarisatie van ruimten en eigen controles zijn beschikbaar in de software.

Delphi-Paradox of SQL Server installatie

Versie database

Voornaamste verschilpunten

The Cleaning System wordt standaard geleverd met een Delphi-Paradox database. Voor één of enkele gelijktijdige gebruikers, is dit systeem eenvoudig in onderhoud en vereist geen speciale infrastructuur.

Dit Delphi platform is betrouwbaar en laat toe om zeer flexibel een onbeperkt aantal gebouwen en aparte dossiers te beheren. Met twee eenvoudige functies kunnen een onbeperkt aantal dossiers toegevoegd of verplaatst worden.

Voor de gecentraliseerde organisatie die in één database met ten minste 10 gelijktijdige gebruikers en tientallen kwaliteitsinspecteurs het patrimonium beheert, is de Microsoft SQL versie de gepaste oplossing. Deze gecentraliseerde oplossing is vooral bestemd voor grote steden, luchthavens, universiteitscampussen en zorggroepen.

De gegevenstabellen en datastructuur van beide database systemen zijn compatibel. Gegevens zijn uitwisselbaar, tussen gelijke versies. (vanaf versie 5.1.5x)

De Ms SQL database biedt extra voordelen van externe rapportering en van stored procedures. Vooral deze functies maken het verschil met de kleinere en wendbare versie van de Delphi-Paradox database.

Computer hardware vereisten

The Cleaning System is een uitgebreide software voor een visuele schoonmaakorganisatie. DXF bouwplannen of JPG tekeningen tonen het gebouw met de details van het schoonmaakwerk, poetsfrequentie, werkverdeling en kwaliteitsinspecties.

The Cleaning System vereist zowel in standalone als multi-user opstelling een modern en krachtig computersysteem.

Versie software

Vereisten systeem

Eén-gebruiker versie vereisten zijn:
 • een performante Windows PC i7 processor,
 • 16 GB geheugen,
 • een computerschijf van het type SSD,
 • en een aparte grafische processor voor de aansturing van het 27″ beeldscherm (of groter).

Plaats de programma’s met volledige rechten (administrator rechten) onder Program Files (x86) zodat ook de systeem utilities van The Cleaning System steeds de databases kunnen onderhouden. De database staat best direct onder C:\TCS met de folder Databases, een folder DXF, een folder Foto’s en een wifi (ftp) folder.

De multi-user versie vereist een Windows Server

Gebruik voor de multi-user versie een performante Windows Server met SSD computerschijven. Plaats de programma’s met volledige rechten (Server en administrator) op dit systeem zodat ook de systeem utilities van The Cleaning System steeds de databases kunnen onderhouden.
De gebruikers werken dan op deze server via Remote Desktop of via Citrix. Zorg voor back-up.
De PC gebruikers hebben steeds een groot beeldscherm (+27 inch) met een coprocessor voor de sturing van hun beeldscherm. Het comfort voor de gebruikers en de reactiesnelheid van de toepassing volgt uitsluitend uit de server-performantie en de netwerkverbinding.

Nooit NAS schijven gebruiken voor de databases

Gebruik nooit NAS – opslag of SATA – HDD computer schijven. De communicatie tussen de gebruiker(s) en de server verloopt immers via minimale datapakketten en de oude types computerschijven werken hierbij vertragend door hun latentietijd terwijl de SSD schijven precies hierin de snelheid verbeteren.

WIFI – FTP of sFTP

De communicatie tussen The Cleaning System en de tablets of smartphones voor iDEX gebeurt via Wi-Fi (gewone file transfert of secure file transfert). Er is nooit een open verbinding met de iDEX toestellen tijdens de inspecties.

De verbinding tussen TCS en iDEX op de tablets gebeurt met FTP of met sFTP. Beide opties zijn standaard voorzien maar kunnen nooit gemengd worden. (Het is het één of het andere, nooit beide door elkaar). De sFTP server dient de interne ICT afdeling zelf te installeren en beheren.