Image

iDEX Installatie

Stap 1: Ga naar Google Play Store voor de nieuwste versie

Het betreffende Android toestel moet gekend zijn bij Google, dus gebruik steeds de gebruikers-login. Op deze website staat steeds de nieuwste versie van iDEX.

Stap 2: Klik op de toepassing zelf

Google App Store toont of de toepassing compatibel is met de Android toestellen die u gebruikt.

Klik dan op installeren :

Nu de toepassing (app) op de smartphone of de tablet staat, beginnen de volgende stappen. In deze stappen stelt u de communicatie tussen iDEX en de module Kwaliteitscontrole van TCS in.

Waar plaats je de communicatie instellingen in iDEX

Stappenplan communicatie instellingen

Klik rechts boven op  voor de menu functies.

Hoofdmenu

Het menu met de Instellingen opent.

In dit menu staan de standaardinstellingen voor de gebruiker, de verbindingsmethode en de plaats waarin de FTP / sFTP verbinding wordt vastgelegd voor dit toestel.

Kies eerst de Verbindingsmethode

achter het knopje  bevinding zich de drie verschillende verbindingsmethoden.

Maak hier de keuze tussen de verbindingsmethode FTP of sFTP

A.   De methoden FTP of sFTP zijn bijna identiek. De FTP verbinding is de eenvoudige werkwijze. Maak per toestel een folder aan in uw netwerk met zowel schrijf- als leesrechten. Deze folder is zowel door TCS als het Android toestel zichtbaar en laat toe om via de interne wifi kleine bestanden uit te wisselen.
->  zie PDF Om een FTP server te configureren, lees je hier het stappenplan (externe Windows support pagina)

B.   De sFTP methode vereist een aparte communicatie server met gespecialiseerde beveiligings- encryptiesoftware om door de geencrypteerde verbindingsmethode de bestandjes tussen TCS en iDEX uit te wisselen. Binnen het netwerk van uw organisatie kunnen de bestanden uitgewissled via FTP en sFTP nooit gemengd worden. Ook in TCS moet de sFTP verbindingsmethode aangeduid zijn in de inspecties. Raadpleeg dus eerst de interne ICT afdeling voor u de sFTP methode kiest.

C.   De aanduiding Lokaal betekent dat de verbinding tussen TCS en iDEX via een USB kabel gebeurt en dat alle inspecties manueel worden overgezet. Gebruik deze methode wanneer er manueel ingegrepen wordt om inspecties te recupereren na een technisch falen van de FTP of sFTP server of wanneer wifi niet zou werken.

Vul daarna de FTP instellingen in

De FTP of sFTP instellingen dienen identiek te zijn voor dit toestel zoals deze in TCS module Kwaliteitscontrole zijn ingesteld. Kijk hierover in de hulppagina’s van de Kwaliteitsmodule.

Let op dat alle 5 de omschrijvingen identiek zijn.

De instellingen voor communicatie van de module Kwaliteitscontrole in TCS zijn beschreven in:
>> KC Synchronisatie met iDEX

Gebruikersinstellingen in iDEX

Gebruikersinstellingen van iDEX

Zowel bij de installatie van iDEX als tijdens het gebruik ervan kunnen steeds de gebruikersinstellingen aangepast worden. Raadpleeg hiervoor de aparte pagina: Gebruikersinstellingen iDEX >> iDEX Gebruikersinstellingen