Automatiseer uw personeelsrooster

An Wens Organisatie

De organisatie van schoonmaak is gebaseerd op de gegevens van de calculatie. Daarna worden de ruimten gebundeld in een werkzone. Deze werkzone bundelt de ruimten die je voor of na een bepaald tijdstip mag poetsen.

In het werkplan wordt de frequentie van schoonmaak (5 x; 3 x; 1 x per week) aangeduid en wanneer de ruimte grondig of licht gepoetst wordt. De schoonmakers kennen nu hun takenpakket.

Maar dan stelt u zich de vraag hoeveel mensen u echt nodig heeft op een bepaald moment en wie er dan beschikbaar is? Wie kan dat werk uitvoeren?

Om de beschikbaarheid van uw mensen te kennen neemt u het lijstje van de tikklok of een eigen Excel lijstje. En dan gaat u opnieuw manueel aan de slag, elke dag opnieuw. Sommige verantwoordelijken doen dit de vrijdag namiddag voor de volgende week, ik ken er die er zelfs de zaterdag ochtend aan werken.

Met onze oplossing voor personeelsroosters voor schoonmaken lossen wij dit manueel werk met alle overbodige kopzorgen op.

 

Hoe pakken we dat aan?

Stap 1: met TCS visualiseren we eerst de werkzones en maken we een overzicht van de werktijden.

 

A. Overzicht van de locatie van de verschillende werkzones

overzicht werkplannen

 

B. Overzicht per werkzone van de poetstijden per dag

lijst werkplannen

Stap 2: de werkplannen maken we nu overzichtelijk in het personeelsrooster zodat we ook weten wanneer er gewerkt moet worden.

taakrooster

 

Stap 3: de informatie met beschikbare poetsers heeft u nu in een apart schema uit uw systeem van de tikklok of maakt u vandaag zelf in een apart werkblad (uw Excel). Deze informatie neemt het personeelsrooster over. U weet dat software oplossingen immers gemakkelijk Excel gegevens kunnen importeren.

 

A. Overzicht van het beschikbare personeel volgens hun agenda

 

lijst werkroosters

 

Stap 4: We laten nu het roostersysteem de beschikbare poetsers volgens hun agenda en competentie toe wijzen aan een werkplan. Als ze plots afwezig zijn, kan je ook een alternatief werkschema laten berekenen. Dit wordt gevisualiseerd en de poetsers krijgen elk hun agenda mee met de dagtaak. (werkplannen).

 

En dit toon ik je in een volgend bericht…