Documenteren met foto’s

Heeft u een duidelijk beeld van de ruimten van uw gebouwen? Voert u kwaliteitscontroles en daarna discussies over het element? Moet u overleggen met uw schoonmakers over hun taken in sommige ruimten of moet u een offerte (laten) maken voor de schoonmaak?

Wanneer u met uw schoonmakers praat over hun werk kennen zij hun afdeling zeer goed. Zij stellen u misschien vragen over een bepaalde ruimte, de inrichting, de afwerking enz waarbij u soms niet direct weet wat zij precies bedoelen.

Voor de inventarisatie van uw gebouw of een werf kan u de bouwplannen en de inventarisatie van TCS gebruiken maar u kan ook de foto’s van elke aparte ruimte gebruiken. Hiervoor biedt TCS een standaard oplossing waarmee u van elke ruimte en objecten in die ruimte de foto’s beheert. De foto’s zijn automatisch gekoppeld in TCS.

Kwaliteitscontrole met foto's scherm

 

Hoe doen we dat?

In de kwaliteitsmodule voert u kwaliteitscontroles maar u kan ook uw eigen controles definiëren. Met beide controleformulieren neemt u foto’s van zowel poetsproblemen of van de ruimte(n) zelf, bijvoorbeeld als u een nieuwe werf bezoekt en snel een verslag moet maken.

De foto’s zijn daarna in de controle rapporten beschikbaar maar ook in de software. Wanneer u de resultaten van de rondgang op de afdeling of van uw bezoek aan de werf synchroniseert zal TCS de individuele foto’s direct koppelen aan de individuele ruimte.

Illustratie ruimte met foto(‘s)

menu

Wanneer u dan op het picto van de foto klikt, ziet u de aparte foto van die ruimte.

Illustratie overzicht

Voorbeeld uit de praktijk

Een bouwwerf die een eindreiniging krijgt voor het bouwbedrijf kan je dus grondig documenteren.

Maar ook een stad kan alle ruimten en elementen in die ruimten documenteren. Zo heeft de stad Kopenhagen recent van alle gebouwen de aparte ruimten geïnventariseerd. Precies om het patrimonium van zowel openbare als besloten ruimten grondig in kaart te brengen. Met meer dan 57.000 ruimten beschikt het facilitaire beheer van de stad nu over een gedetailleerde fotobibliotheek en is de bespreking van gelijk welk gebouw in het stedelijke patrimonium een heel stuk efficiënter. Het vereenvoudigt ook het opstellen van lastenboeken en de bespreking van taken.

In TCS beschikt u standaard over deurlabels (in Avery formaat) eventueel met barcodes.