AZ ALMA start met The Cleaning System

Optimale schoonmaakorganisatie in een prachtig nieuwbouw ziekenhuis

Scandinavische software met wetenschappelijke onderbouw

Vanaf januari 2017 schakelen de meer dan 100 schoonmakers en schoonmaaksters van AZ ALMA te Eeklo over naar een werkorganisatie met de Deense software The Cleaning System. De kwaliteitscontrole en opvolging van het poetswerk gebeurt met de INSTA800 methodiek. Deze kwaliteitsmethodiek wordt in alle Scandinavische landen, de VS en Canada gebruikt omdat ze naadloos gekoppeld is met de hygiënerichtlijnen van het CDC (Center for Desease Control and Prevention).

The Cleaning System Benelux zorgt als partner voor de implementatie van het project door software en advies te verzorgen.

Werkplannen en taakkaarten volgens de specifieke wensen van de afdelingen, integrale kwaliteitsopvolging geven medewerkers zicht op de resultaten van hun werk.

AZ ALMA, Zorg met een Hart

AZ Alma te Eeklo is het regionale ziekenhuis van het Meetjesland. Gestart in 1840, vormt AZ Alma sinds 1 februari 2007 de  fusie van twee ziekenhuizen en zorginstellingen met de missie “zorg met een hart”.

Na de fusie van de organisaties volgt nu de integratie in een gebouw. Dit nieuwbouwziekenhuis komt aan de Ringlaan te Eeklo. Zowel AZ Alma campus Eeklo als campus Sijsele verhuizen volledig naar dit gloednieuwe ziekenhuis. Dit bouwproject wordt het grootste ooit in de Meetjeslandse regio: het gaat om een totale investering van ruim 220 miljoen euro, waarvan een kwart door AZ Alma zelf wordt gefinancierd!

Het zeven bouwlagen tellende ziekenhuis (verdieping -1, gelijkvloers en vijf verdiepingen) komt op een terrein van tien ha en zal plaats bieden aan 513 patiënten. Meer dan 110 artsen, 1.200 medewerkers en 125 vrijwilligers gaan aan de slag om patiënten uit de ruime Meetjeslandse regio dagelijks ‘Zorg met een hart’ aan te bieden.

De inhuizing in het nieuwbouwziekenhuis is voorzien in het eerste kwartaal 2017 en de volledige voorbereiding voor de schoonmaakploeg zal in september2016 al afgerond zijn.

Daarna start het operationeel stellen en informeren, opleiden van de medewerkers.
Hun werkplanning en taakkaarten worden ook door TCS verzorgd.