ZNA start met The Cleaning System – INSTA800

ZNA kiest voor een professionele schoonmaakorganisatie met The Cleaning System en INSTA800 Kwaliteitsmethode

Scandinavische software met wetenschappelijke onderbouw

Sinds januari schakelen de 574 schoonmakers en schoonmaaksters van de Antwerpse ZNA-ziekenhuizen (Ziekenhuis Netwerk Antwerpen) in alle instellingen over naar een werkorganisatie met de Deense software The Cleaning System. De kwaliteitscontrole en opvolging van het poetswerk gebeurt met de INSTA800 methodiek. Deze kwaliteitsmethodiek wordt in alle Scandinavische landen, de VS en Canada gebruikt omdat ze naadloos gekoppeld is met de hygiënerichtlijnen van het CDC (Center for Desease Control and Prevention).

The Cleaning System Benelux zorgt als partner voor de implementatie van het project door software en consultancy te verzorgen.

Over ZNA

ZNA omvat in en rond Antwerpen 3 algemene en 6 gespecialiseerde ziekenhuizen. In 2007 werd de fusie gerealiseerd van alle ZNA instellingen (op uitzondering van het ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg) en ontstond zo het grootste Belgische fusieziekenhuis dat circa 2.500 bedden telt.

ZNA staat voor kwaliteitsvolle en toegankelijke zorg. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee worden potentieel ruim 1 miljoen inwoners bereikt. In Antwerpen, naar het aantal inwoners veruit de belangrijkste stad, behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44%. Bij ZNA werken 7.000 mensen, waaronder 2.650 verpleegkundigen, 550 verzorgenden en een 600-tal artsen. Deze medewerkers verzorgen dagelijks ongeveer 7.000 patiënten. Met jaarlijks ruim 1 miljoen consultaties, labonderzoeken en medische beeldopnames en zo’n 75.000 opnames is ZNA de grootste zorgverstrekker in België.